kovácsolt sappie / handsappie Krumpholz 1799-ből

Értékelések

10,95 44,95  ÁFÁ-val együtt.
Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

Sappie, a mindenes segítő

A sappie hasznos, többcélú szerszám, különösen a famegmunkáláshoz. Egyszerűen fogalmazva, ez egy kalapács és egy megfordítható kampó kombinációja – egy meghosszabbított kar vagy fogantyú a fadarabokhoz, hogy úgy mondjam.

Az alkalmazási területtől függően különböző kivitelben és hosszúságban kapható – de a formája mindig ugyanaz, mivel ez kulcsfontosságú szerepet játszik. A sappie egy enyhén ívelt acélhegyből áll, amely kb. 120°-os szögben van a nyélhez erősítve, és hátul lapos ütődarabbá van alakítva.

Ez a kis segítő sokféle feladatot megkönnyít: A Sappies a saját “fogófelületének” meghosszabbításával csökkenti vagy megkönnyíti a tolatást, a mozgást és a fadarabok hasítóra helyezését. Emellett csökkenti a kisebb fadarabok felemeléséhez és kézzel történő megfogásához szükséges erőt, mivel a felhasználónak nem kell olyan mélyre lehajolnia, és a sappie-vel tudja felemelni azokat. A sappie tőkeáttételes hatása arra is használható, hogy fűrészeléskor néhány centiméterrel megemelje a fát, így a második ember fűrészelés közben nem ütközik a talajba vagy az erdei ösvénybe a láncfűrésszel.

A fa a fogantyún egy csapással

A Sappie ugyanolyan hasznos, mint amilyen könnyen használható: Egyszerűen üsse a hegyét a fába, és máris kézben tartja a fát. Ily módon egy fekvő rönk húzható, emelhető vagy fordítható a bevert hegyével, ha a hegyet a rönk alá kalapácsoljuk. A sappie-t ezután egyszerűen újra ki kell engedni, ha előrefelé nyomjuk.

Biztonsági utasítások a Sappie-vel való munkavégzéshez

A sappie használatakor azonban ügyelni kell arra, hogy a fát függőlegesen üssük, hogy elkerüljük a sérülést, ha lecsúszunk a fáról, amikor az ütés a testünkre irányul.

A mozgatott fa súlyát sem szabad alábecsülni, még akkor sem, ha azt az erős tőkeáttételi hatás nagymértékben csökkenti. A különösen megakadt rönköket ezért nem a sappie-val kell lehúzni, hanem egy kötélfordulással.

Mivel egy könnyű ütés elegendő ahhoz, hogy a fába fúródjon, és nem kell a feje fölé lökni, a sappie egy olyan erdészeti eszköz, amely helyes használat esetén alacsony sérülésveszéllyel jár.

A hamisított sappias ajánlása

A Krumpholz kovácsolt szappanjaink különösen népszerűek az erdészeti munkások, kertészek és kertépítők körében. Praktikusak, strapabíróak és négy különböző méretben kaphatók. Mindegyik kőris vagy különösen erős hickory nyéllel.

Legjobb árgarancia

Ha egy másik kereskedőnél kedvezőbb árat talál (szállítási költségekkel együtt), akkor ezt a Krumpholz terméket ugyanezen az áron kapja meg tőlünk.

Ez a garancia a vásárlástól számított 14 napig érvényes. Ez nem vonatkozik a raktárfelszámolásból, fizetésképtelenségből és árverésből származó különleges értékesítésekre.