Kovácsolt kultivátor – kultivátor – vetőfog – talajszellőztető Krumpholz 1799-től

Krumpholz kerti szerszámok

1306 – Sauzahn – 160 cm kőris nyéllel

Értékelések

69,95  ÁFÁ-val együtt.

Krumpholz kerti szerszámok

1334 – Kultivátor – Kőris nyél

Értékelések

27,95  ÁFÁ-val együtt.
Új

KultivátorKultivátorVetőfogVirágkarmTalajszellőztető

talajművelésre, a termőtalaj morzsolására és a gyomok eltávolítására használják. A from A Krumpholz kovácsolt kultivátorok különösen erős és szívós szénacélból készülnek. A talajrétegződés károsítása nélkül lazítják a talajt és gyomirtásra használják.

A természetes rétegződés a talaj három területre osztható. A fedőtalaj, altalaj és anyakőzet

A felső talaj alkalmas a növények számára a növények növekedése szempontjából legfontosabb réteg. Ott a humusz összekeveredik és egyesül az ásványi összetevőkkel. A humusz a növényvilág és az állatvilág lebomlott anyagaiból áll. A fedőtalajt gombák és baktériumok bontják és átalakítják, a földigiliszták pedig összekeverik az ásványi összetevőkkel. A magas humusztartalmú, egészséges felső talaj létfontosságú a növények életfontosságú növekedéséhez.

Az altalaj főként a következőket tartalmazza ásványi anyag. Az altalajra az időjárás okozta kőzet, homok és a felső talajból kimosódott anyagok jellemzőek. Alig van ott humusz.

A kiindulási kőzet a következőkből áll szinte kizárólag az el nem mállott kőzetrétegekből származik. Ez az altalaj képezi a talajfejlődés alapanyagát.

Miért kell a talajt vetőfoggal vagy talajszellőztetővel megművelni?

Az egészséges felső talaj ásóval vagy ásóvillával történő kiásásával a szerves élet az oxigénben szegényebb altalajba kerül. Sok ilyen organizmus nem tud ott létezni, és elpusztul. A talaj veszít életerejéből és tápanyagaiból.

A talajnak a vetőfoggal történő feltörésekor a felső talaj nem kerül a mélyebb talajrétegekbe. A földigiliszták, gombák és baktériumok megmaradnak, és folyamatosan növelik a humusztartalmat. Ez a folyamat megfelelő szerves trágyázással támogatható és fokozható.

A talaj megmunkálása a vetőfoggal sokkal egyszerűbb, kevésbé megerőltető és gyorsabb, mint ásóval vagy ásóvillával ásni. Először is a talajt meg kell tisztítani a gyomoktól, például kultivátorral történő gereblyézéssel. A gyomok eltávolítása után a vetésfogat keresztbe-kasul végighúzza az ágyáson. A sorok közötti távolságnak 15 és 25 centiméter között kell lennie.

Mikor művelik az ágyat a koca fogával?

Az ágyást a tél előtt vagy után kell művelni. A tél előtti feldolgozás ideális. A fagy hatására a megrepedt talaj optimálisan felmorzsolódik. Az első vetés/ültetés előtti tavaszi művelés is megfelelő. Tavasszal gyakran nagyobb a saját motivációd.

Melyik koca foga melyik ágyba való?

Emelt ágyásokhoz használja a Krumpholz 1307 vagy 1309 számú kis kocafogait. Az 1061-es számú, nagyméretű, kalapáccsal kovácsolt vetőfogunk vagy az 1306-os számú vetőfog ideális a sík ágyásokhoz.

Finoman morzsoljuk össze a felső talajréteget a legjobban egy kultivátorral vagy kultivátorral tudod használni. A fellazított talajrétegek könnyebben fel tudják venni a hőt, a levegőt, a vizet és a tápanyagokat. Ezzel egyidejűleg a talaj optimálisan felkészül a trágyázásra – a legjobb, ha természetes trágyákat használunk, hogy a talaj mindig elegendő tápanyaggal legyen ellátva.

A Krumpholz sokféle kocafoga, kultivátor és kultivátor kínál minden kertésznek megfelelő kerti szerszámot a talaj lazításához és a gyomláláshoz.

Legjobb árgarancia

Ha egy másik kereskedőnél kedvezőbb árat talál (szállítási költségekkel együtt), akkor ezt a Krumpholz terméket ugyanezen az áron kapja meg tőlünk.

Ez a garancia a vásárlástól számított 14 napig érvényes. Ez nem vonatkozik a raktárfelszámolásból, fizetésképtelenségből és árverésből származó különleges értékesítésekre.